1. Wie ben ik…

Hoi aanstaande ouder(s),

Ik ben Nienke Koren, 37 jaar, en woon in Achterveld (dorpje naast Amersfoort). 

Als jong meisje was het mijn droom om ‘later als ik groot ben’ kraamverzorgende te worden. Uiteindelijk ben ik een aantal jaar verpleegkundige geweest en vervolgens een aantal jaar thuis om te genieten van mijn twee opgroeiende kids. Eind 2018 begon de ‘meisjesdroom’ toch weer te kriebelen en heb ik me om laten scholen naar kraamverzorgende. Een keuze waar ik heel blij van word, omdat ik ontzettend van dit werk geniet! 

Ik vind het bijzonder om elke keer weer met een gezin op te wandelen tijdens de start van hun/ jullie kleintje. Door de week heen tips en adviezen geven, positief bevestigen waar het goed gaat, zodat jullie eind van de kraamweek weten waar je terecht kunt met je vragen en jullie met zelfvertrouwen voor jullie kleintje kunnen zorgen. Als de bevalling thuis is, vind ik het een eer om jullie, samen met de verloskundige, te mogen begeleiden in deze mooie en unieke ervaring. Een prachtige start van de kraamweek! Ook op het gebied van borstvoeding (mocht je daarvoor kiezen), hou ik ervan om juist in de basis te investeren; goede aanlegtechniek aanleren, verschillende houdingen etc. Ik geloof, dat jij als moeder het ‘kan’, ik ben er om je te ondersteunen en tips te geven, zodat je hier zelf ook vertrouwen in opbouwt.  

Wat ik heel belangrijk vind, is dat jullie jezelf kunnen zijn in de kraamweek, dat je je ‘thuis voelt in je eigen huis’, dat er een positieve sfeer is in deze week, dat er rust is, maar ook tijd voor een grapje en ontspanning, dat het huis aan kant is, zonder dat daar de grootste prioriteit ligt. Ik ben zorgvuldig in mijn handelen, houd ervan om te observeren, dit bespreekbaar te maken en de schouders eronder te zetten. 

Ondanks dat ik borstvoeding een heel mooi ‘iets’ vind, vind ik het belangrijk dat jullie zorgen voor jullie baby, zoals het bij jullie past. Mijn uitgangspunt is dan ook om dat te ontdekken en van daaruit te coachen; wat vinden jullie fijn, waar hebben jullie vertrouwen in? Vanuit dat kader geef ik adviezen en tips.

De reden dat ik gekozen heb om als ZZP-er te gaan werken, is dat het goed past bij ons gezin en ik het kostbaar vind dat de gezinnen waar ik ga kramen, zo veel mogelijk één gezicht zullen zien. Persoonlijk! Daar hou ik van.


Heel blij met de zorg die Nienke ons heeft gegeven, professioneel en zeer betrokken!

Het voelde heel vertrouwd om Nienke in huis te hebben. Ze heeft heel goed voor ons gezorgd.

Nienke was erg behulpzaam, steunde me en bemoedigde me in het geven van de borstvoeding.